Ładna Strona

Ładna strona


Grudzień 04, 2017

Próba

  • Przygotować CIASTO PIEROGOWE. Lepić pierogi wkładając do środka po około 4 – 5 porzeczki uprzednio obtoczone w mące ziemniaczanej. Gotować w wodzie bez dodatku soli przez ok. 1-2 minuty licząc od czasu wypłynięcia na powierzchnię lub do czasu aż ciasto będzie delikatne i miękkie.6059b986-4800-4508-8546-40cb56e3d815
  • Podawać z posłodzonymi rozgniecionymi czarnymi porzeczkami, osłodzoną śmietaną z dodatkiem ekstraktu z wanilii lub cukrem z wanilią, ewentualnie waniliowym serkiem homogenizowanym. Można posypać miętą.

WSKAZÓWKI

* opcjonalnie do nadzienia można też dodać posiekaną miętę, twarożek oraz startą skórkę z cytrusów np. grejpfruta lub cytryn

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *